7 Безплатни Игри с Карти: Пасианси

pasians
Игрите с карти са разнообразни и предоставят много забавни изживявания. Те изискват от играчите да преценят ситуации, да правят мисловни анализи и да изграждат стратегии за победа. Това развива аналитичното мислене и способността за бързо вземане на логически решения в рамките на ограничено време.

Пасиансите от своя страна се играят самостоятелно и изискват търпение, логика и умение за планиране. Те са подходящи за хора, които предпочитат по-спокойни и концентрирани игри. В пасиансите играчът трябва да подрежда и премества карти в определен ред или комбинации, за да постигне целта на играта.

В този блог пост ще представим 7 от най-често играните пасианси, както в България, така и по света. И като за бонус, можеш да пробваш някой интригуващ пасианс онлайн безплатно. Открий нови начини за забавление с карти.

1. Клондайк

Онлайн пасианс Клондайк е класическа игра, която предлага часове на забавление и предизвикателство. Целта е да сортирате карти от тестето в низходящ ред по различни цветове и да ги пренасяте в основните четири стопки.

Със своите прости правила, Клондайк предизвиква играчите да се концентрират и да намерят оптимални решения. Онлайн вариантът на играта позволява да я играеш навсякъде и по всяко време, без да се нуждаеш от физически комплект с карти.

Влез в света на Клондайк и се наслади на безкрайните възможности за забавление и предизвикателство.

Играй Клондайк безплатно онлайн

2. FreeCell

FreeCell е един от най-популярните пасианси, наравно с Клондайк. За много хора, двата пасианса вървят ръка за ръка. А и помага това, че известно време идваха безплатно със старите версии на компютърните операционни системи.

Също като Клондайк, FreeCell изисква стратегическо мислене и добра планировка на ходовете. Целта е да освободите всички карти от тестето, като ги съчетаете по сила от най-висока до най-ниска и с редуващи се цветове.

Виртуалната версия на FreeCell предлага разнообразни нива на трудност и вариации. Онлайн FreeCell е отлична опция за тези, които обичат логически игри и искат да подобрят своите умения.

Играй FreeCell безплатно онлайн

3. Паяк

Пасианс Паяк иска поне осем тестета карти (да, осем). В Пасианс Паяк целта е да се създадат осем основни тестета от един цвят. Това означава, че трябва да създадеш осем тестета от Асо до Поп и всички те да са пика.

Съществуват няколко различни варианта на пасиансът Паяк. Всеки вариант носи ново ниво на трудност, като може да добави втори, трети и четвърти цвят към осемте колоди.

След картите се раздадат, трябва да ги придвижваш една върху друга, докато създадеш пълна колона от Поп до Асо, след което колоната се прехвърля в завършена основна колода. Веднъж прехвърлени, тези карти не могат повече да се ползват (както е възможно в Клондайк). Когато ходовете свършат, се добавя още един ред карти към колоните.

Играй Паяк безплатно онлайн

4. Пирамида

Пирамида е един пасианс, който се познава веднага поради уникалната си форма. Раздават се карти във формата на пирамида. Картите се подреждат в седем реда, като първият ред съдържа една карта, вторият ред съдържа две карти и така нататък до седмия ред. Останалите карти се поставят в отделен куп.

Целта на пасианса е да се съчетават картите, ако тяхната сума е равна на 13. Например, съчетават се Поп с Асо или Дама с Двойка. Съчетават се само разкрити карти. Целта е да се премахнат картите отгоре, за да се разкрият тези под тях. Ако не може да се съчетаят карти, се тегли една от стоковия куп. Може да се изтегли максимум три пъти за цялата игра. Пасиансът е нареден, когато се съчетаят всички карти в пирамидата.

Играй Пирамида безплатно онлайн

5. Полумесец

Още един пасианс, който се разпознава заради уникалното си първоначално нареждане. Играта започва с 16 карти наредени във формата на полумесец. Разполагат се в ред от 4 карти в горната част, следван от ред от 5 карти под него и накрая ред от 6 карти в долната част. Останалите карти се оставят в стоков куп и се раздават по една карта с лицето нагоре.

Целта е да се съберат всички карти в завършени колоди. Но тук идва нещо различно. Купчините трябва да се редуват, една от Асо до Поп, а следващата от Поп до Асо. Когато преместиш карта в основната купчина, не може да се връща обратно в таблицата.

Това е един от по-малко известните пасианси, и отнема малко време докато се свикне с уникалните му правила. Но веднъж като му хванеш цаката, ще върви като по вода.

Играй Полумесец безплатно онлайн

6. Император

За Императорски пасианс трябват две тестета с по 52 карти. Целта е да се съберат осем основни завършени колоди от Асо до Поп. Раздават се десет купчини с по осем карти във всяка. Първите три реда се раздават с лицето надолу, а последният ред е с лицето нагоре. Останалите карти остават в стоковия куп.

На всеки ход се отваря по една карта в стоковия куп и се оставя в купчините или основните тестета. Ако картата не може да се използва, тогава тя остава с лицето нагоре и се отваря следващата (както при Клондайк). Само най-горната карта в купчината може да се премести, като я поставите върху карта с обратен цвят и със стойност, с единица по-ниска в редицата.

Играй Император безплатно онлайн

7. Скорпион

Пасиансът Скорпион се нарежда в седем купчини, като във всяка има по една карта, изложена с лицето нагоре. Останалите карти са в стоковия куп, като горната карта се обръща на всеки ход. Построявай редици от карти от най-висока до най-ниска, сменяйки цветовете.

Картите могат да се местят от една купчина в друга, без значение наредбата на картите в купчината. Например, ако върху купчина има черна деветка, можеш да поставиш червена десетка върху нея, дори да има други карти под черната деветка. Пасиансът е нареден, когато построиш всички основни купчини във всеки цвят от Асо до Поп.

Играй Скорпион безплатно онлайн

Независимо кой пасианс избереш, важното е да се насладиш на играта и да не спираш да търсиш нови предизвикателства.

Сега прочети 10 Класически и Безплатни Онлайн Игри.

Влез в Belot.BG, стани част от играта