10 Класически и Безплатни Онлайн Игри

bezplatni online igri
Светът на гейминга се разраства с впечатляваща скорост, но ние не трябва да забравяме, че едно време играехме основно класически игри. В този пост имаме списък от 10 класически и безплатни онлайн игри, които ще събудят носталгия. Най-хубавото е, че тези игри могат да се играят онлайн по всяко време и са напълно безплатни!

1. Шах

igrai shah online
Шахът e игра, позната от около 1500 години. Произхожда от Индия и е една от най-известните игри в цял свят. Днес, шахът е интригуваща игра, която може да се играе както на борд, с красиво изваяни фигури, така и онлайн срещу глобална общност от играчи. Или дори срещу изкувствен интелект.

От откриването на играта и планирането на вашите ходове, до търсенето на оптимални стратегии и използването на въображението си за атака и защита, шахът винаги предизвиква. Онлайн шахът е идеалният начин да подобриш своите умения, да се насладиш на интелектуално предизвикателство и, не на последно място, да се запознаеш с играчи от цял ​​свят.

Играй Шах безплатно онлайн

2. Судоку

sudoku igra online
Судоку е матрична числова игра, която води началото си от Япония през 80те години на 20ти век. Само за няколко десетилетия се превръща в една от най-разпознаваемите игри във всяко кътче на планетата. Оказва се, че страшно много хора по света обичат математиката.

Онлайн версията на Судоку предлага безброй пъзели с различни нива на трудност. Състезавай се срещу времето или се наслади на релаксиращите моменти на стратегическо мислене. Разполагай цифрите така, че да запълнят празните квадратчета. Играта на Судоку доказано подобрява мозъчния капацитет и е сред най-любимите главоблъсканици на милиони хора по света.

Играй Судоку безплатно онлайн

3. Белот

belot igra
Белотът е една от най-играните класически игри с карти, популярна по цяла Европа и особено в България. Няма поколение, което да не е играло белот. В онлайн версията можеш да се състезаваш с хора от цяла България. Belot.BG е идеалната платформа за вълнуващи турнири по белот, където можеш да покажеш своя майсторлък.

Играй Белот безплатно онлайн

4. Тетрис

tetris online
Тетрисът е една от най-популярните игри за всички времена. Създадена е за пръв път през 80те години на 20 век, в Русия (тогавашния СССР) и е единствената игра в този списък, която води началото си от компютърното инженерство.

Целта на играта е да се поставят блокчета стратегически и с бързина, за да създадат пълни линии, които да се изчистят. Безкрайна игра, която предизвиква рефлекси, прецизност и способността да планирате напред. Онлайн Тетрис е перфектен за релаксиране след тежък ден.

Играй Тетрис безплатно онлайн

5. Сантасе

santase igra
Още една традиционна игра на карти, с която поколения българи са порастнали. Онлайн Сантасе предлага вълнуващи предизвикателства и стратегически решения. Покажи своите умения и тактики, побеждавай противниците си и се наслади на автентичната атмосфера на тази класическа игра на карти.

Играй Сантасе безплатно онлайн

6. Блато (3-5-8)

blato igra
Блато е още една носталгична игра на карти, познати на всяко поколение българи. Събирай и подреждай карти в комбинации, докато се освободиш от ръката си. Онлайн Блато предлага възможността да играеш срещу реални противници.

Играй Блато безплатно онлайн

7. Маа Джонг

mahjong online
Маа Джонг води началото си от Китай и има сведения, че тази класическата плочкова игра се е играла дори през 500 г. пр.н.е. Играта се играе в повечето азиатски държави от хилядолетия. Днес, благодарение на навлизането на компютрите във всекидневния живот, Маа Джонг се играе по целия свят.

Съчетавайте и отстранявайте съвпадащи плочки. Има различни форми на нареждане, предоставящи различни нива на трудност, забавни както начинаещите, така и опитните играчи. Бъдете стратегични и се насладете на красивия дизайн на плочките.

Играй Маа Джонг безплатно онлайн

8. Не се сърди човече

ne se sardi choveche
„Не се сърди човече“ е особено обичана игра в България, която присъства в детството на всяко дете. Смехът и предизвикателствата са гарантирани. Онлайн версията на „Не се сърди човече“ ви предлага възможността да играете срещу реални противници от цяла България. Хвърляйте зарчето, придвижвайте фигурките си напред и опитайте се да достигнете финалната точка преди другите играчи.

Играй Не Се Сърди Човече безплатно онлайн

9. Домино

igrai bezplatno domino
Доминото носи началото си от Китай и е една от най-популярните игри в цял свят. Тя се играе с помощта на домино плочки, разделени на две полета, всяко съдържащо определен брой точки. Целта на играта е всеки играч да се отърве от плочките си преди другия. За тази цел, трябва да ги поставя върху масата така, че страните с еднакъв брой точки да съответстват.

Има различни вариации на правилата на Домино. Най-известно е класическото домино, където се раздават по 7 плочки на играч и се играе с пазар. Освен този вариант има и вариант Блокиране, който се играе без пазар. И още много други които изискват стратегическо мислене и планиране. Играта е предизвикателна за всички възрасти.

Играй Домино безплатно онлайн

10. Табла

tabla
Таблата е една от най-старите и популярни класически настолни игри. Води началото си от Древна Месопотамия и има сведения, че се е играла 5000 години пр.н.е. Това е безспорно игра, която е оцеляла на безмилостния напор на времето и продължава до наши дни да носи весели моменти и задружия за своите играчи.

Табла може да се играе както на борд, така и онлайн. Състезавай се срещу реални противници от цял ​​свят. Онлайн таблата предлага вълнуващи предизвикателства и възможността да развиете своите тактики за движение на пуловете. Измисли стратегия на ходовете съобразно стратегията си и печели всеки път.

Играй Табла безплатно онлайн

Тези 10 класически онлайн игри предлагат разнообразие и забавление за всеки любител на традиционните игри. Независимо дали предпочитате карти, бордови или логически предизвикателства, винаги има нещо за всекиго. Наслади се на вълнуващия свят на класическите игри, достъпни само с няколко клика.

Влез в Belot.BG, стани част от играта