Играй Сантасе

Влез Сега

Начало » Сантасе

САНТАСЕ В BELOT.BG

Сантасе (66) е една от най-популярните картови игри в България. За първи път се е появила в Германия, но както в България, в Австрия играта също е придобила национален статус. Сантасе се играе с двама играчи с тесте от 24 карти – А (асо), K (поп), Q (дама), J (вале), 10, 9 от четирите бои (спатия, каро, купа, пика).

Играй Сантасе на всяко устройство

За твое удобство любимата ти игра може да е навсякъде с теб! Играй на компютър от вкъщи, а от телефон или таблет, когато си навън! Изборът е твой, а възможностите неограничени!

Как се играе Сантасе

В началото на играта всеки играч получава по шест карти. Най-горната от останалите нераздадени карти се обръща, за да определи козовата боя. Другите карти, които не са раздадени, се поставят върху обърнатата карта, а играчите нямат възможност да гледат останалите.

Първи хвърля карта играчът след този, който е раздавал. Взима този, който е хвърлил карта с най-висока точкова стойност. Ако играч хвърли коз, то той взима картите, стига противникът му да не хвърли по-силен коз. Играчите теглят по още една карта и продължават със следващата ръка. При изтегляне на всички карти играта продължава, докато не се изиграят и тези в ръцете на играчите.

Ако играч е сигурен, че има нужните 66 точки за победа, то той може да го заяви предварително и да бъде обявен за победител. При наистина събрани 66 точки, победителят печели една точка, ако противникът му има 33 или повече точки; две точки, ако противникът му има 32 или по-малко; три точки, ако не е взел нито една ръка.

Сантасе стратегии

Пази си козовете.

Не е задължително да се цака, отговаряй на цвят или качва, докато все още талонът не е затворен или картите не са изчерпани.

Играй за последна ръка.

Последната ръка носи допълнително 10 точки. Имай го предвид! Играчът, който вземе последната ръка, почти винаги печели раздаването.

Брой картите.

За да си наистина добър играч на Сантасе, отгатването на противниковите карти е задължително. За целта винаги трябва да помниш какви карти са минали.

Калкулирай си точките внимателно.

Най-често срещаните причини за губене на точки в Сантасе са неправилното затваряне на талона и грешното броене на изиграните карти. Винаги си прави сметка преди да затвориш или да обявиш 66.

Сантасе Термини

В играта на Сантасе няма заплетени правила. Въпреки това може да се срещнат следните термини:

20 / 40

Комбинация от Поп и Дама от една боя. Носи 20 точки, ако са от нормална боя, или 40, ако са от козова боя.

Заменяне

Играчът, който държи деветката (9) от козовия цвят, може да я смени с обърнатата козова карта, ако той е на ход.

Затваряне

Ако има повече от 2 карти в талона, играчът под ръка може да го ‘затвори’. Играта след това протича все едно талонът е свършил.