Персонализирани турнири в Belot.BG

Какво е Персонализиран турнир?

“Персонализиран турнир” е функционалност, която Ви дава възможност да направите Ваш личен турнир, като включите само подбрани от Вас играчи!

Тази опция можете да намерите при игрите на Белот, когато влезете в секция “Турнири” най-горе имате два бутона “Стандартен” и “Персонализиран”.

Когато натиснете бутона “Персонализиран” ще Ви се отвори страница с опцията за създаване на индивидуален турнир. Също тук можете да видите всички турнири, които са вече създадени или вече се провеждат.

Как да създам Персонализиран турнир?

За да направите Ваш турнир трябва профилът Ви да има достигнато ниво 10! При създаването на един турнир Вие ставате него Хост и Вие избирате всички параметри, по които ще се състоят турнирните игри.

В страницата за персонализирани турнири най-долу ще имате две опции:

  • “Създай игра” – от тук можете да създадете Ваш турнир, на който Вие ще бъдете Хост.
  • “ Включи се” – тук ще Ви излезе поле, където можете да въведете код на вече създадена турнирна стая, за която са Ви поканили.

Когато натиснете бутона “Създай игра”, с който да направите Ваш турнир, ще Ви се отвори прозорче с всички персонални настройки, от които можете да избирате.

Настройки на персонализиран турнир

Настройките и съответните параметри на Вашият турнир са:

  • Име на турнира – можете да изберете индивидуално име на Вашия турнир.
  • Играчи – Вие избирате броя на играчите, които ще участват в турнира. Най-малко те могат да бъдат 8 човека, а най-много 32 души.
  • Вход – всеки играч, при влизане в турнира трябва да заплати входна такса чипове. Минималният вход за турнир е 8000 чипа, а максимално 1 000 000 чипа. Подчератаме, че Хостът на турнира също винаги е участник в него и съответно също заплаща входна такса. Сумата за вход в турнира се взима при започване на турнира!
  • Награда осигурена от Хоста – това е допълнителна сума чипове, която се добавя в наградния фонд на турнира. Това не е задължителна награда и е само по желание на хоста!Сумата за награда от хоста се взима при започване на турнира!
  • Награден фонд – това е общата сума събрани чипове от входовете на всички участници. Към нея се добавя и наградата осигурена от хоста, ако има такава.
  • Награда за първо място – това е наградата, която ще получи всеки играч от отбора спечелил турнира. Пример: ако наградата за първо място е 100 000 чипа всеки играч от отбора класиран на първо място ще получи по 100 000 чипа.
  • Награда за второ място – това е наградата, която ще получи всеки играч от отбора на второ място в турнира. Пример: ако наградата за второ място е 60 000 чипа всеки играч от отбора класиран на второ място ще получи по 60 000 чипа.
  • Заплащане на Хоста – Привилегията да бъдеш Хост на турнир е освен, че ти избираш всички правила в турнира, също така вземаш специална награда от общия награден фонд. Независимо дали Хостът е в отбора на печелившите двойки, след приключване на турнира получава лична награда за това, че е организирал турнира.
  • Минимално ниво – от тук избирате нивото на участниците в турнира. Имате два варианта – турнирът да е достъпен за участници с минимално ниво 5 или минимално ниво 10. Максимално ниво в турнира няма, всеки над ниво 5 или ниво 10 може да вземе участие в турнира.
  • Време за ход – тук избират е времето, за което участниците в турнира могат да обмислят ходовете си и да отиграят. Това може да бъде от най-малко 5 секунди до най-много 30 секунди.
  • Лична стая – от тук можете да заключите Вашата турнирна стая и тя ще бъде достъпна само за играчи, които Вие сте поканили. Външни играчи, които нямат покана ще виждат турнирната стая, но местата за сядане в турнира ще бъдат заключени за тях.
  • Задължително обявяване – тук можете да изберете при всяко раздаване в играта да има задължително обява за игра. Пример: Ако трима от играчите кажат “Пас”, то четвъртият задължително трябва да обяви игра.
  • Ръчни декларации – при тази опция ще премахнете автоматичното анонсиране на комбинации от карти, които системата прави вместо Вас. Както в реалната игра всеки играч ще трябва лично да прецени и да обяви наличието на комбинация спрямо своите карти.
  • Емотикони/Фрази – ако желаете можете да пуснете или да спрете опцията за изпращане на емотикони и фрази по време на играта.
  • Тесте с карти – можете да изберете тесте с карти, което ще се раздава по време на Вашия турнир.
  • Фон на маса – можете да сложите желан от Вас фон за маса във Вашия турнир.

За да активирате турнираната стая трябва да натиснете бутона “Създай”, който се намира най-долу на прозореца за настройки. Там е отбелязана и таксата, която Хостът плаща за създаване на турнира. Тя винаги е половината от таксата за вход в турнира.

ВНИМАНИЕ: След като натиснете бутона за създаване на турнир не можете да промените зададените правила за участие в турнира. Ако решите да развалите турнира, то таксата Ви за създаване на турнира, няма да бъде върната!

Турнирът започва веднага щом се съберат всички участници в него!

ВНИМАНИЕ: След създаване на турнирна стая имате 30 минути да запълните броя на участниците в турнира. Ако този период изтече и не всички участници в турнира са налични, то турнирът няма да започне и ще изгубита таксата, която сте дали за създаване на турнира!

Съветваме Ви преди пускане на турнира внимателно да огледате всички настройки, които сте задали. Също така ако имате възможност да направите предварителна уговорка с останалите участници в турнира, за да сте сигурни, че ще запълните всички места в турнира.

Влез в Belot.BG, стани част от играта